Toiminta

Vaikuttaminen

TaPon toiminnan yksi ydintoiminnoista on vaikuttamistyö. Vaikuttamistyön kohteena ovat mm. pyöräilyä koskevat strategiat ja ohjelmat, suunnitteluohjeet ja suunnitelmat, rakentamisen ja talvikunnossapidon käytännöt sekä kaikkiin näihin vaikuttavat poliitikot, viranhaltija ja muut suunnittelijat. Tavoitteena ovat paremmat pyöräliikenteen olosuhteet sekä pyöräilyn suosion kasvattaminen Tampereen kaupunkiseudulla.

Vaikuttamistyötä tekee vaikuttamisryhmä, joka tapaa kuntien liikenne- ja kaavoitushenkilöitä ja pitää yhteyttä poliitikoihin. TaPo tarjoaa toimivia ja helppoja ratkaisuja liikenteen ongelmiin ja taajama-alueiden viihtyisyyden lisäämiseksi. Katusuunnitelmien muistutukset ja kaavoihin jätetyt mielipiteet löytyvät täältä.

Yhdistyksen toimintaan kuuluu myös kannustaa ihmisiä liikkumaan pyörällä ja jo liikkuvia liikkumaan ympärivuotisesti. Pyöräilyyn innostetaan ja sitä helpotetaan mm. pyöränhuoltokursseilla, katuajokoulutuksilla ja taakkapyörän vuokraamisella.

Yhteistyössä on voimaa

Tampereen polkupyöräilijät on Pyöräliiton jäsenjärjestö ja yksi sen perustajajäsenistä. Pyöräliitto on pyöräliikenteen valtakunnallinen edunvalvoja. Pyöräliitto tavoittelee pyöräilyn kulkutapaosuuden nostamista valtakunnallisesti. Tapo tekee tiivistä yhteistyötä myös muiden Pyöräliiton jäsenjärjestöjen kanssa.

PYÖRÄLLÄ KAIKEN IKÄÄ – PKI

Pyörällä kaiken ikää

Me uskomme vakaasti, että vielä satavuotiaanakin elämä voi olla täynnä iloa, ja niin kuuluisikin olla. Tahdomme auttaa ihmisiä luomaan yhteyden omaan elinympäristöönsä, jakamaan elämäntarinansa kanssamme ja tuntemaan itsensä jälleen osaksi yhteisöä. Haluamme luoda uusia upeita ystävyyssuhteita, rakentaa siltoja ikäpolvien välille ja edistää elinikäistä aktiivista kansalaisuutta. Me olemme Pyörällä kaiken ikää. Kutsumme riksapyöriemme ilmaiseen kyytiin palvelutalojen ja kotihoidon asiakkaita.

Me viemme vanhuksia polkupyörän kyydissä kaupungille, maaseudulle ja vetten äärelle. Vähennämme heidän yksinäisyyttään. Palautamme muistoja ja saamme heidät hymyilemään. Me annamme ihmisille oikeuden tuntea tuulen hiuksissa!

%d bloggaajaa tykkää tästä: