Tapo

TaPo?

Tampereen polkupyöräilijät ry eli TaPo on Tampereen seudun pyöräilijöiden yhteenliittymä. Yhdistys on perustettu vuonna 2007.

Tavoitteita

TaPon tavoitteena on, että polkupyörä olisi yhä useamman Tampereen seudulla asuvan arkipäivän kulkuväline ja että pyöräily olisi sujuvaa, turvallista ja viihtyisää.

Toiminta

TaPon toiminta painottuu vaikuttamistyöhön ja pyöräilyyn innostamiseen.

Vaikuttamistyön kohteena ovat mm. pyöräilyä koskevat lait, strategiat ja ohjelmat, suunnitteluohjeet ja suunnitelmat, rakentamisen ja talvikunnossapidon käytännöt sekä kaikkiin näihin vaikuttavat poliitikot, virkamiehet ja muut suunnittelijat.

Pyöräilyyn innostetaan ja sitä helpotetaan mm. pyöränhuoltokursseilla, katuajokoulutuksilla ja taakkapyörän vuokraamisella.

Vanhuksia viedään pienille riksapyöräretkille neljällä Tampereen kaupungin omistamalla pyörällä. TaPo avustaa tässä Pyöräliittoa Tampereella.

Pyöräilykeskustelu käy vilkkaana TaPon Facebook-ryhmässä.

Keräämme polkupyöriä vähävaraisten avustusjärjestön Hope ry:n kanssa yhteistyössä. Suurin tarve on aikuisten kokoa olevista polkupyöristä ja nuorisopyöristä 24/26″. Myös lastenpyöristä kannattaa ilmoittaa. Ilmoita käyttökuntoisesta lahjoituspyörästäsi sähköpostilla lahjapyorat@tarakka.fi

Yhteistyö

Tampereen polkupyöräilijät tekee runsaasti yhteistyötä eri järjestöjen, yritysten ja julkishallinnon kanssa. Erityisen tiivistä yhteistyö on muiden Suomessa toimivien arkipyöräilyä edistävien yhdistysten kanssa; Turun, Oulun ja Helsingin polkupyöräilijät sekä Jyväskylän pyöräilyseura. Sisarjärjestöjen kanssa edistetään pyöräilyä valtakunnallisella tasolla sekä jaetaan hyviä käytänteitä.

Tampereen polkupyöräilijät ry on jäsenenä seuraavissa järjestöissä: Suomen Liikenneliitto SuLi ry, Pyöräilykuntien verkosto ry, European Cyclists’ Federation, Kaupin kanuunat ja  Suomen Pyöräilyunioni SPU ry.

Toimintakertomukset

TaPo Toimintakertomus 2013

Tapo_Toimintakertomus 2012

Tapo_Toimintakertomus_2011

Tapo_Toimintakertomus_2010

Tapo_Toimintakertomus_2009

Tapo_Toimintakertomus_2008

Tapo_Toimintakertomus_2007

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.