Syyskuun sunnuntai pyöräretkeilyä

Pyöräretki Tampereen eteläisiin kaupunginosiin ja metsiin

Su 10.9 klo 15 starttaa Mustanlahden satamasta ohjattu pyöräretki kohti Tampereen eteläisiä kaupunginosia ja metsiä. Retki on pituudeltaan n. 30 km ja leppoisasta ajovauhdista vastaa Heikki.
Retki on ilmainen ja sen järjestää Tampereen polkupyöräilijät.
Alla tarkempi kuvaus.
***

Tampereen eteläisiä kaupunginosia ja metsiä -pyöräretki:
Kierretään mm. Hatanpää, Peltolammi, Vuores ja Hervanta, mistä palataan metsien ja Koivistonkylän kautta keskustaan. Matkalla nähdään lähiöiden lisäksi mm. Pärrinkosken luonnonsuojelualue ja toivottavasti myös lampaita, jos ovat vielä kesälaitumilla Rukkamäenpuistossa.

Ajettavaa kertyy noin 30 kilometriä, josta osa soratietä, mutta suurin osa kuitenkin kaupungin pyörätieverkostoa. Hervanta on mäellä, joten korkeuseroakin on. Suurimmat yksittäiset mäet ajetaan kuitenkin alaspäin.

 

 

Tampereen puronvarsipyörätiet-retki

Su 17.9 klo 15 starttaa Mustanlahden satamasta ilmainen ohjattu pyöräretki kohti Tampereen puronvarsia. Retki on pituudeltaan n. 30 km. Keskinopeudesta n.17 km/h  vastaa Heikki.

Retki on ilmainen ja sen järjestää Tampereen polkupyöräilijät. Retki on osa Liikkujan viikon ohjelmaa. Lisätietoja Liikkujan viikosta löytyy osoitteesta https://www.facebook.com/liikkujanviikko/?fref=ts

Alla tarkempi kuvaus Tampereen puronvarsipyörätiet- retkestä.
***

Retken ideana on pysyä kaupungissa, mutta silti mahdollisuuksien mukaan viheralueilla, jopa lähes maalaismaisemissa. Reitti rakentuu kahden Tampereen puronvarsia seuraavan virkistyspainotteisen pyörätien, Pappilanojan sekä Vihiojan reittien ympärille. Lähdemme Mustanlahden satamasta ja ajamme Kalevan Keskuspuistoon, mistä jatkamme Kissanmaan läpi, viheralueilla pysytellen kohti Linnainmaata. Halutessamme voimme Suomi 100 -hengessä kiivetä katsomaan, mitä kuuluu Mannerheimille Leinolassa. Jatkamme Kaukajärven rannan kautta Haiharan Kartanolle, missä halutessamme voimme pysähtyä omakustanteiselle kahvitauolle kesäkahvilaan, jonka pitäisi vielä olla auki. Sieltä pääsemmekin Pyhäjärvireitin opasteita seuraten, Vihiojan laaksoa pitkin Hatanpään arboretumiin mistä jatketaan takaisin keskustaan.

Matkaa kertyy noin 30 kilometriä. Reitti on pääosin soratietä, mutta koska seuraamme mahdollisuuksien mukaan vesistöjä, korkeuserot ovat maltillisia. Aikaa kulunee taukojen määrästä riippuen jotain kahdesta tunnista ylöspäin.

Alustava retkisuunnitelma:

https://ridewithgps.com/routes/24005589

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.