Pyöräilyviikolla vielä paljon tarjottavaa

Yli 60 henkeä nauttivat helatorstaina reitistä Pyhäjärven ympäri. Kuvaaja: Michel Faas

Yli 60 henkeä nauttivat helatorstaina reitistä Pyhäjärven ympäri. Kuva: Michel Faas

Vaihtelevasta säästä huolimatta osanotto Tampereen Pyöräilyviikon tapahtumissa on ollut runsasta. Hauska ohjelma jatkuu sunnuntaina asti!

Tapahtunutta: Matkakertomusta kuuntelemassa yli 100 ihmistä

Jukka Salmisen luento 61200 km pituisesta maailmanympärimatkastaan maanantaina oli erityisen suosittu. Yli 100 ihmistä saapui pääkirjastoon kuuntelemaan Jukka Salmisen mielenkiintoista matkakuvausta.

Vaikka pyöräilyviikon aikana (9.5. – 17.5.2015) on ollut aika märkää ja viileä, moni tamperelainen on osallistunut tapahtumiin – myös ulkotapahtumiin – tiistaina järjestettyyn työmatka-aamiaiseen Laikunlavalla ja torstaina pyörälenkkiin Pyhäjärven ympäri.

Ravintoa pyörille ja ihmisille
– Pyörähuolto la 16.5 klo 12-15 Hämeenpuistossa

Lauantaina 16.5. on Ravintolapäivä, ja Tampereella on päivän ajan tarjolla poikkeuksellisen paljon herkkuja. Pyörällä kannattaa käydä Hämeenpuistossa, josta löytyy ravintolapäivänä monta ravintolaa. Hämeenpuiston tapahtuma-aukiolla, Metsokirjastoa vastapäätä löytyy Tampereen polkupyöräilijöiden järjestämä pyörien huoltopiste. Siellä saa pyöränsä kätevästi öljyttyä, mutterit kiristettyä ja kumit pumpattua! Samalla voi halutessaan maistella herkkuja vaikka viereisessä ”Happy Kantona”-nimisessä Ravintolapäivä-ravintolassa.

Pyörähuoltopalvelun lisäksi Tampereen polkupyöräilijät ovat Hämeenpuistossa kertomassa toiminnastaan, myymässä pyöräilyaiheisia t-paitoja ja tarjoilemassa kahvia ja teetä niin pitkään kuin sumppia riittää.

Pyöräilyviikko päättyy yhteisellä lenkillä
– Lähtö su 17.5 klo 10 Mustanlahden satamasta

Sunnuntaina 17.5. kaikki ovat tervetulleita pyörälenkille! Lenkille lähdetään Mustalahden satamasta klo 10. Retki on osa Tampereen polkupyöräilijöiden sekä Kaupin Kanuunoiden pyöräretkien sarjaa. Retken pituus on 40-70 km. Matkaa on omien tarpeiden mukaisesti mahdollisuus sujuvasti oikaista. Matkan varrella pidetään kahvitauko tai toinenkin, ja matkavauhti on leppoisa eli pääsääntöisesti 17–20 km/h.

Valtakunnallinen pyöräilyviikko järjestetään 25. kertaa 9.-17. toukokuuta 2015. Tampereella järjestelyistä vastaa Tampereen polkupyöräilijät ry, yhteistyössä Tampereen Kaupungin, Ekokumppaneiden ja Kaupin Kanuunat ry:n kanssa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.