Huippuluento tanskalaisten koululaisten arkipyöräilystä

Liikennesuunnittelija Connie Juel Clausen Odensen kaupungilta pitää luennon pyöräilystä ja kävelystä koululaisten vanhemmille, liikennesuunnittelijoille, arkkitehdeille ja kaupunkiliikenteestä kiinnostuneille tiistaina 27.5. klo 18 Pantin auditoriossa (Puutarhakatu 11, Tampere).

Lapset pyöräilemässä Odensessa.

Kuva: Odensen kaupunki

Perinteisen liikennesuunnittelun lisäksi Clausen on työskennellyt koululaisten pyöräilyn ja kävelyn edistämiseksi. Tampereen ystävyyskaupunki Odense on yksi maailman parhaista pyöräilykaupungeista. Luennolla kuullaan esimerkkejä siitä miten hyvä pyöräily- ja kävelykaupunki tehdään erityisesti lapsille ja nuorille. Luvassa on keskustelua siitä miten Odensen oppeja voitaisiin hyödyntää Tampereella.

Odensen koululaisista 80 % pyöräilee tai kävelee kouluun. Silti kaupungissa pyritään vieläkin vähentämään autolla kouluun tuotavien lasten määrää. Polkupyörästä on tehty luonnollinen osa koulun rutiineja: se liittyy opetukseen, iltapäiväkerhoihin, tapahtumiin ja vanhempien kanssa tapahtuvaan toimintaa. Polkupyörä on väline saavuttaa erilaisia oppimistavoitteita, ei itsetarkoitus.

Luento on avoin kaikille ja sille on vapaa pääsy. Luennon pääasiallinen kieli on englanti, mutta tulkkaus suomeksi voidaan tarvittaessa järjestää. Luento välitetään suorana internetiin. Streamauksesta tulee lisätietoja tapahtuman Facebook-sivuille.

Luennon lisäksi Tanskan pyöräilylähettiläs Clausen vierailee tamperelaisilla kouluilla, tapaa opetustoimen johtoa, liikennesuunnittelijoita ja pyöräilyaktiiveja.

Facebook-tapahtuma.

Vierailun järjestävät Tampereen polkupyöräilijät ry, Liikkuva koulu -hanke ja Tampereen kaupunki.

Vierailua on tukenut suomalais-tanskalainen kulttuurirahasto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.