Tapon ajankohtaisia tapahtumia ja toimintaa

Neljän päivän pyöräretki Päijänteelle

Perinteinen Tampereen Polkupyöräilijöiden ja Tampereen Taivaltajien helatorstaina alkava nelipäiväinen pyöräretki 30.5. – 2.6.2019 suuntautuu itään kohti Päijännettä.

Torstaina ajamme Tampereelta ensin Kuhmoisiin ja majoitumme

Lehdesmäen lomakotiin (päivämatka n. 75km).

Perjantaina piipahdamme Päijänteen kansallispuistossa Virmailan saaressa, joka on Päijänteen suurin saari. Täältä jatkamme yöpymään Lomakeskus Telarantaan Padasjoelle (70km).

Lauantaina ajelemme hiljaisia teitä Luopioisten ja Pälkäneen kautta Valkeakoskelle Apialahti Campingiin (70km).

Viimeisenä pyöräilypäivänä sunnuntaina on tarjolla joko pidempi vaihtoehto Vesilahden-Tottijärven-Nokian kautta Tampereelle (n. 90km) tai lyhyt versio Lempäälä-Tampere (n. 45km). Päivittäin tutustumme erilaisiin pikku kohteisiin matkan varrella ja pidämme tempon leppoisana muutenkin.

Reitti on kokonaan päällystetty lukuun ottamatta piipahdusta Virmailan saarelle. Matkalla ei ole huoltoautoa, joten jokainen kuljettaa omat varusteensa. Retken hinta on 180€/hlö sisältäen majoitukset (sisämajoitukset yleensä 2h huoneissa saunomisineen), aamiaiset ja illalliset. Kahvittelut ja päivän pikku syömiset eivät kuulu osallistumismaksuun.

Ilmoittautuminen alkaa 20.3. ja retkelle mahtuu max 14 henkilöä. Tiedustelut pekka.lylykorpi@gmail.com tai mattirahomaki@gmail.com.
Retkelle mahtuu 14 henkeä ja ilmoittautumiset:

 https://taivaltajat.sporttisaitti.com/jaostojen-toimintaa/pyorailyjaosto/pyoraretki-30-5-2-6-2019/

 


Ystävänpäivä ajelut Koukkuniemessä To 14.2.2019 klo 13-14:30.

Koukkuniemen piha-alueella ulkoilua ja riksapyöräajelua. Mukana ulkoilukavereina Kiipulan lähihoitajaopiskelijoita ja Pyörällä kaiken ikää -pyöräluotseja.
Järjestäjänä: Tampereen polkupyöräilijät, Kontukoti ja Koukkuniemen vanhainkoti


 

Pyöräilytalvi tulee taas Tampereelle – Valokeiju ja Valokeijo liikkeellä

Tampereen Pyöräilytalvi-viikon päätapahtumana paneelikeskustelu aiheesta: Tampere omin voimin liikkujan näkökulmasta. Pääseekö jalan, pyörällä, rollaattorilla, pyörätuolilla liikkumaan talvella? Missä ongelmat, mikä toimii, mitä voitaisiin parantaa. Paneelin moderaattorina Moro-lehden liikennetohtori Arto Grönroos ja keskustelijoina mm. Maria LuostoAmu Urhonen ja Oskari Kaupinmäki. Paneelissa mukana myös edustus Tampereen kaupungin kunnossapidosta.

 

– Tavoitteenamme on, että tilaisuudessa kuultaisiin liikennesuunnittelun, kunnossapidon ja käyttäjien näkemyksiä siitä, miten talviolosuhteissa jalan, kelaten ja pyörällä liikkuvien olosuhteita voitaisiin parantaa ja siten lisätä näiden kestävien liikkumismuotojen kulkutapaosuuksia talvisin. Pyöräily on talvellakin loistava tapa liikkua! sanoo Tampereen polkupyöräilijöiden puheenjohtaja Minna Takala.

Paneelin taltioi ja striimaa #Velogi YouTubeen. Paneeli järjestetään tiistaina 13. marraskuuta 2018 klo 18.00 – 21.00 Tampereen pääkirjaston Metson Lehmus-salissa.

 

Keskustelun jälkeen esitetään dokumenttielokuva:
Polkupyörällä Himalajalle – Matti Rämön matka maailman katolle
Matkakirjailija Matti Rämö polkee Delhistä Ladakhiin, Intian Pikku-Tiibetiin. Gangesin tasangolla taival kulkee miljoonan pyhiinvaeltajan kaaoksen läpi, Himalajalla huima dokumentti vie yli 5 000 metrin korkeuteen. Vaarallinen reitti on huikean kaunis., kesto 58 min.

Myös Valokeiju ja Valokeijo liikkuvat talvipyöräilyviikon maanantaina Tampereella. Luvassa pop up- tapahtumia ympäri Tampereen keskustaa. Jaossa valoja pimeille pyöräilijöille ja vinkkejä talvipyöräilyyn.  Keiju ja Keijo ovat liikkeellä 12.11.2018 kello 16:00 – 18:00. Tapahtuman tilaaja on Tampereen kaupunki.

Valtakunnallinen Talvipyöräilyviikko järjestetään jo neljättä kertaa.  Kannattaako pyörä työntää varaston perukoille ensimmäisten pakkasten tultua? Ei tietenkään! Talvella voi ja kannattaa pyöräillä siinä missä muinakin vuodenaikoina. Pyöräily on nopea ja joustavatapa liikkua ja useimmiten se on myös virkistävää ja hauskaa.

 

Pyöräilytalvi-viikko: https://pyorailytalvi.fi/