Retkilenkit 2021

TaPon ja Tampereen Taivaltajien retkilenkit starttaavat parillisten viikkojen sunnuntaina klo 10 Mustanlahden satamasta. Avin tulkinnan mukaan tällainen toiminta on ryhmäliikuntaa ja näitä on voitu järjestää kevään ja alkukesän pandemiatilanteessa. Seuraa voimassa olevia ohjeita ja varaa mukaan myös maski! Retkien pituudet ovat yleensä n. 60–80 km (paitsi 4.7. 100 km) ja keskinopeus leppoisa eli maksimissaan 20 km/h. Useimmilla retkillä on myös mahdollisuus lyhyempään versioon. Taukoja pidetään kahvittelun ja mielenkiintoisten kohteiden merkeissä. Retkillä käytämme kypärää ja pyöräksi sopii tavallinen vaihdepyörä (hybridi, cyclo tms. ja asfalttireissuilla myös maantiepyörä). Retkilenkit ovat kaikille avoimia ja ilmaisia eikä niille tarvitse ilmoittautua.

Tervetuloa!

Kausi on jo pitkällä, tässä silti myös jo tehtyjen retkien suunnitelmat sekä loppukauden alustava aikataulu ja kohteet:

Su 25.4. 40 km Retkilenkki tehty hyytävissä olosuhteissa kahdeksan sitkeän sissin ja sissittären voimin Pirkkalan kirkkolaavulle ja lintutornille.

Su 9.5. klo 10 retkilenkki Mustalahdesta klo 10. Alkumatka Tampellan alueen kautta Tammerkosken alajuoksulle. Reitti jatkuu Nekalantie, Sotilaankatu, Santaharjuntie, Juvankatu, Kangasalantie, Vehmainen, Ilkko, Lentola, Kangasalatalo. Kangasalan kulttuuripyöräilyn n. 17 km:n reitti: Kangasalatalo – Lepokoti – Kangasalapirtti – Terveyskeskus – Herttuala – Tiihala – Mobilia (kahvitauko) – Pohtiolampi – Kuohunharju –
Kangasalatalo. Reitistä on Citynomandissa karttan lisäksi selostus, jota voimme kuunnella, jos ehdimme pitää pikkutaukoja. Paluumatka Lentolan, Vatialan, Nattarin ja Leinolan kautta Linnainmaalle, josta hiekkaisia ulkoiluteitä kohti Kissanmaata ja edelleen Kaupin ja Petsamon kautta takaisin lähtöpaikkaan. Matti Rahomäki vetää ja reissun pituus noin 65 km.

Su 23.5. klo 10 retkilenkki Mustalahdesta ajellaan vanhaa kolmostietä kohti Valkeakosken Metsäkansaa, jossa auditoimme Metsäkansan Spa:n (https://suomaa.com/ajankohtaista/) soveltuvuuden pyöräilijöille. Tälläkin retkellä hinta-/laatusuhde on kohdallaan, sillä Spa tarjoaa meille ilmaiseksi mm. saunaa eri muodoissa, turvehoitoa, kylmä- ja kuumavesialtaita (uima-asu mukaan!) sekä muuta mukavaa ja syömiset. Paluu on Lipontien kautta (n. 5 km soratiepätkä) Lempäälään ja edelleen Tampereelle. Retken pituus on 80 km ja lyhyempää lenkkiä haluavat voivat palata paikallisjunalla Viialan asemalta, jolloin matkaa tulee 50 km. Vetäjinä Jyrki Nurmilahti ja Pekka Lylykorpi.

Su 6.6. klo 10 retkilenkki Mustalahdesta ajellaan Kämmenniemeen, meno Kaupin-Niihaman jne. kautta Aitoniemen rantoja pääosin hiekkateitä, paluu päällystettyjä reittejä pitkin. Kahvitauko puolimatkassa Aunessillan kahvilassa. Matkaa tulee n. 70 km. Retken vetäjänä Timo Virtanen. Tervetuloa mukaan.

Su 20.6. klo 10 retkilenkki Mustalahdesta suuntautuu Kurun vanhaa tietä Vikelän myllylle Mutalaan ja osin samaa tietä takaisin Kyrönlahden St1:lle tauolle. Paluu Karhen kautta Mutalaan, josta tuloreittiä takaisin Mustalahteen. Hyväkuntoista hiekkatietä on matkalla vähän alle 20km. Hiekkatieosuus on mahdollisuuskokonaan kiertää tai paremminkin oikaista suoraan taukopaikkaan. Kaikkiaan matkaa tulee reilu 80km ja vetäjänä on Jyrki Nurmilahti. Tervetuloa mukaan.

Su 4.7. klo 10 retkilenkki Mustalahdesta suunnataan Iso-Röyhiön kyläpuodille. Käymme myös Iso-Röyhiön kyläkeskuksessa, jonne kaupalta on matkaa n. kaksi kilometriä hyväkuntoista hiekkatietä. Poljemme reittiä Ylöjärvi-Pinsiö-Mahnala-Hämeenkyrö-Viljakkala-Ylöjärvi. Viljakkalasta voi myös kääntyä takaisin Ylöjärvelle, jos ei halua/jaksa polkea kyläpuodille, jonne Viljakkalan keskustasta on matkaa reilu 10 km ja sieltä paluu samaa tietä Viljakkalan keskustaan. Mahdollisia taukopaikkoja reitillä on runsaasti; Pinsiön kioski, Yrjölän Marjatila, SEO Viljakkala, Kulta Casino ja Kyläpuoti. Reitin kokonaispituus on n. 100 km. Vetäjänä polkee Jyrki Nurmilahti. Tervetuloa mukaan.

Su 18.7. klo 10 retkilenkki Mustalahdesta ajellaan Saarikyliin Kangasalle. Matkaa tulee n. 80 km josta n. 15 km hiekkateitä. Kahvitauko puolimatkassa Haaviston tilalla Saarikylissä. Retken vetäjänä Timo Virtanen. Tervetuloa mukaan.

Su 15.8. klo 10 retkilenkki Mustalahdesta alustava reitti: Saarenmaa, Savo, Kuokkala, Nurmi, Ania, Pirkkala, Tampere. Matkaa tulee 83 km ja vetäjänä Matti Rahomäki.

Su 1.8. klo 10 retkilenkki Mustalahdesta. Kohde ja vetäjä vielä auki.

Su 29.8. klo 10 retkikauden päätös Mustalahdesta perinteiseen tapaan Teiskon Viinitilalle Kämmenniemeen. Perillä voimme tutustua talon antimiin ja ostaakin niitä. Innokkaammille on mennessä tarjolla Viitapohjan kierto ja muille suora versio. Reitti on tilan pihatietä lukuun ottamatta kestopäällystetty ja kilometrejä kertyy valinnasta riippuen reilu 60 tai vajaa 80. Vetäjänä on Pekka Lylykorpi.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: