Pyörällä kaiken ikää: Riksapyörä saapuu Tampereelle

Tanskasta lähtöisin oleva hanke "Pyörällä kaiken ikää" rantautuu ensimmäisenä Suomessa Tampereelle. Kuva: Jonathan Maus

Kuva: Jonathan Maus

Tampereen Polkupyöräilijöiden, Tampereen kaupungin ja Mummon Kammarin toteuttama ”Pyörällä kaiken ikää”-hanke saa pyörät alleen Tampereen Pyöräilyviikon avajaisissa 9.5.2015, kun ensimmäinen hankkeeseen tilatuista pyöristä saapuu paikalle!

Tanskasta lähtöisin oleva hanke on nyt myös virallisesti lisensoitu Suomeen ja ensimmäisenä Tampereelle. ”Pyörällä kaiken ikää” antaa vanhuksille mahdollisuuden nauttia pyöräilystä jälleen, kaksipaikkaisen sähköavusteisen polkupyörän kyydissä ja vapaaehtoisen kuljettamana. Pyöräviikon avaijaisissa hankkeesta kertoo TAPO yhteistyökumppaneineen.

Tanskasta lähtöisin oleva hanke "Pyörällä kaiken ikää" rantautuu ensimmäisenä Suomessa Tampereelle. Kuva: Jonathan Maus

Kuva: Jonathan Maus

Keksi nimet uusille pyörille – tai tule vapaaehtoiseksi polkijaksi
Pyörällä kaiken ikää-hankkeeseen on tilattu kaksi riksapyörää, joista ensimmäistä esitellään Tampereen Pyöräilyviikon avajaisissa. Pyörille tulisi keksiä omat yksilölliset nimet, osallistu ja kerro nimiehdotuksesi! Voit osallistua hankkeeseen myös polkijana ilmoittautumalla vapaaehtoiseksi polkijaksi!

Vapaaehtoiseksi polkijaksi voi ilmoittautua Jaana Yläselle puhelimitse 040 800 7874 tai sähköpostitse jaana.ylanen(ät)tampere.fi. Ennen kuin pyörän selkään pääsee hyppäämään, Tampereen polkupyöräilijät perehdyttävät vapaaehtoiset pyörän käyttöön ja Mummon Kammari opastaa vanhuksen kohtaamiseen.

Pyörien nimiä voi ehdottaa Tampereen vanhusneuvostolle, jonka laatujaosto valitsee voittajat. Pyörille valitut nimet julkistetaan Koukkuniemen kesäjuhlassa perjantaina 12.6.2015. Ehdottajien kesken arvotaan pyörälenkki sähköavusteisen pyörän kyydissä. Lähetä nimiehdotuksesi sunnuntaihin 7.6.2015 mennessä verkkolomakeella tai postikortilla osoitteeseen Kirsi Nurmio, Tilaajaryhmä / Tampereen kaupunki, PL 487, 33101 Tampere.

Voit myös jättää nimiehdotuksesi tai ilmottautua vapaaehtoiseksi polkijaksi lauantaina 9.5. Pyöräilyviikon avajaistapahtumassa keskustorilla TAPOn pisteellä.

TAPO osallistuu Tampereen kaupungin ja Mummon Kammarin kanssa Pyörällä kaiken ikää -hankkeeseen. Lue lisää projektista (englanniksi): Cycling Without Age.

Tanskasta lähtöisin oleva hanke "Pyörällä kaiken ikää" rantautuu ensimmäisenä Suomessa Tampereelle. Kuva: Jonathan Maus

Kuva: Jonathan Maus

Lisätietoja: Tuula Lepistö
tuula.lepisto(ät)tarakka.fi

1 kommentti

 • Matti Närhi sanoo:

  Hei, mistä olette ostaneet näitä pyöriä ja
  mikä niiden hinta on kpl ?

  Montako pyörää Tampereen vanhuksia kuskailee
  nyt kesällä 2016 ? Onko Tampereen kaupunki
  maksanut nämä pyörät ? Mitkä ovat vanhusten
  palautteet ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.