Tapon ajankohtaisia tapahtumia ja toimintaa

Lähde mukaan retkille

Kesän retkilenkit voidaan aloittaa! Ensimmäinen lenkki ajetaan Mustalahden satamasta kohti Siuroa, paluumatkalla kahvitauko Hinttalan kahvilassa. Matkaa kertyy noin 50 km, vauhti on leppoisa, max 20km/h. Retkilenkin vetää Pekka Lylykorpi.

Retkilenkit starttaavat yleensä parillisten viikkojen sunnuntaina klo 10 Mustanlahden satamasta. Retkien pituudet ovat yleensä n. 70-80km, parilla ensimmäisellä kerralla vähemmänkin, ja keskinopeus on alle 20km/h. Useimmilla retkillä on myös mahdollisuus lyhyempään versioon. Taukoja pidetään kahvittelun ja mielenkiintoisten kohteiden merkeissä. Pyöräksi sopii tavallinen vaihdepyörä (hybridi, cyclo tms. ja asfalttireissuilla myös maantiepyörä. Lue kunkin retken kuvaus tarkemmin). Retkillä on kypäräpakko. Lenkit järjestetään yhteistyössä Tampereen Taivaltajien ja Kaupin Kanuunoiden kanssa. Retkilenkit ovat kaikille avoimia ja ilmaisia.

Ethän tule retkilenkille, jos tunnet itsesi hiukankin sairaaksi.

Tämä retki samoin kun muut kesän vastaavat retket ovat kaikille avoimia ja ilmaisia. Kesän seuraavista retkilenkeistä tiedotetaan myöhemmin.

Tervetuloa mukaan nauttimaan yhdessä pyöräilyn ilosta ja ainakin nyt vielä ennusteiden mukaan aurinkoisesta kesäpäivästä sekä tietty Pirkanmaan vehreistä maisemista!

FB-tapahtuma


Tampereen pyöräilyviikko – Suurenmoinen kevätjuhla

Tampereen pyöräilyviikko polkaistaan käyntiin lauantaina 4.5. Kesän ensimmäisellä TaPon ja Taivaltajien yhteisellä pyöräretkellä Mustanlahden satamasta klo 10. Pyöräilyviikkoa juhlitaan tänä vuonna sunnuntaina 5.5. Suurenmoisella pyöräparaatilla, joka lähtee klo 11 Laikun lavalta kohti Sorsapuistoa, jossa vietämmä koko perheen Suurenmoista Kevätjuhlaa. Luvassa musiikkia, ruokakojuja, monenlaista tekemistä eri-ikäisille pyörätaitoradoista bmx:ään. Tule kuvaamaan itsesi hassuissa vaatteissa vanhanajan pyörän kanssa, tutustumaan Pirkanmaan retkeilytarjontaan tai vaikka ihastelemaan pyörämuotinäytöstä! Mukana mm. Lastenohjelmista tutut Maltti ja Musakonstaapeli Vallu sekä moderniin roots-musiikkiin pohjautuva letkeä kuusihenkinen yhtye Jack’s Basket Room.

Tiistaina 7.5. on pyörällä liikkujille tarjolla aamiaista klo 7 Puutarhakadun pyörätien varrella sekä Pirkan Pyöräilyyn valmistautumista luennon muodossa Kauppi Sport Centerissä klo 18.

Keskiviikkona 8.5. Klo 20 kuullaan Partioaitassa mitä pakata pyöräretkelle mukaan. Sisältää luontokohteet, tärpit ja matkavinkit.

Torstaina 9.5. Klo 18 pääkirjasto Metsossa Päivi Laitinen kertoo matkasta USA:n halki.

Lauantaina 11.5. Maisemapyöräilyyn yhteislähtö on Laukon torilta klo 11. Reitti vie Pyhäjärven upeita saarimaisemia pitkin.

Sunnuntaina 12.5. Tutustutaan Tampereen gallerioihin taidepyöräilyn merkeissä.

Pyöräilyviikon ohjelma tarkentuu vielä ja on katsottavissa Pyöräilyviikon omilta nettisivuilta. Lisätietoja saa Pyöräilyviikon tuottaja Hanna Kilpiseltä (pyorailyviikko@tarakka.fi)


Neljän päivän pyöräretki Päijänteelle

Perinteinen Tampereen Polkupyöräilijöiden ja Tampereen Taivaltajien helatorstaina alkava nelipäiväinen pyöräretki 30.5. – 2.6.2019 suuntautuu itään kohti Päijännettä.

Torstaina ajamme Tampereelta ensin Kuhmoisiin ja majoitumme

Lehdesmäen lomakotiin (päivämatka n. 75km).

Perjantaina piipahdamme Päijänteen kansallispuistossa Virmailan saaressa, joka on Päijänteen suurin saari. Täältä jatkamme yöpymään Lomakeskus Telarantaan Padasjoelle (70km).

Lauantaina ajelemme hiljaisia teitä Luopioisten ja Pälkäneen kautta Valkeakoskelle Apialahti Campingiin (70km).

Viimeisenä pyöräilypäivänä sunnuntaina on tarjolla joko pidempi vaihtoehto Vesilahden-Tottijärven-Nokian kautta Tampereelle (n. 90km) tai lyhyt versio Lempäälä-Tampere (n. 45km). Päivittäin tutustumme erilaisiin pikku kohteisiin matkan varrella ja pidämme tempon leppoisana muutenkin.

Reitti on kokonaan päällystetty lukuun ottamatta piipahdusta Virmailan saarelle. Matkalla ei ole huoltoautoa, joten jokainen kuljettaa omat varusteensa. Retken hinta on 180€/hlö sisältäen majoitukset (sisämajoitukset yleensä 2h huoneissa saunomisineen), aamiaiset ja illalliset. Kahvittelut ja päivän pikku syömiset eivät kuulu osallistumismaksuun.

Ilmoittautuminen alkaa 20.3. ja retkelle mahtuu max 14 henkilöä. Tiedustelut pekka.lylykorpi@gmail.com tai mattirahomaki@gmail.com.
Retkelle mahtuu 14 henkeä ja ilmoittautumiset:

 https://taivaltajat.sporttisaitti.com/jaostojen-toimintaa/pyorailyjaosto/pyoraretki-30-5-2-6-2019/


Ystävänpäivä ajelut Koukkuniemessä To 14.2.2019 klo 13-14:30.

Koukkuniemen piha-alueella ulkoilua ja riksapyöräajelua. Mukana ulkoilukavereina Kiipulan lähihoitajaopiskelijoita ja Pyörällä kaiken ikää -pyöräluotseja.
Järjestäjänä: Tampereen polkupyöräilijät, Kontukoti ja Koukkuniemen vanhainkoti


Pyöräilytalvi tulee taas Tampereelle – Valokeiju ja Valokeijo liikkeellä

Tampereen Pyöräilytalvi-viikon päätapahtumana paneelikeskustelu aiheesta: Tampere omin voimin liikkujan näkökulmasta. Pääseekö jalan, pyörällä, rollaattorilla, pyörätuolilla liikkumaan talvella? Missä ongelmat, mikä toimii, mitä voitaisiin parantaa. Paneelin moderaattorina Moro-lehden liikennetohtori Arto Grönroos ja keskustelijoina mm. Maria LuostoAmu Urhonen ja Oskari Kaupinmäki. Paneelissa mukana myös edustus Tampereen kaupungin kunnossapidosta.

– Tavoitteenamme on, että tilaisuudessa kuultaisiin liikennesuunnittelun, kunnossapidon ja käyttäjien näkemyksiä siitä, miten talviolosuhteissa jalan, kelaten ja pyörällä liikkuvien olosuhteita voitaisiin parantaa ja siten lisätä näiden kestävien liikkumismuotojen kulkutapaosuuksia talvisin. Pyöräily on talvellakin loistava tapa liikkua! sanoo Tampereen polkupyöräilijöiden puheenjohtaja Minna Takala.

Paneelin taltioi ja striimaa #Velogi YouTubeen. Paneeli järjestetään tiistaina 13. marraskuuta 2018 klo 18.00 – 21.00 Tampereen pääkirjaston Metson Lehmus-salissa.

Keskustelun jälkeen esitetään dokumenttielokuva:
Polkupyörällä Himalajalle – Matti Rämön matka maailman katolle
Matkakirjailija Matti Rämö polkee Delhistä Ladakhiin, Intian Pikku-Tiibetiin. Gangesin tasangolla taival kulkee miljoonan pyhiinvaeltajan kaaoksen läpi, Himalajalla huima dokumentti vie yli 5 000 metrin korkeuteen. Vaarallinen reitti on huikean kaunis., kesto 58 min.

Myös Valokeiju ja Valokeijo liikkuvat talvipyöräilyviikon maanantaina Tampereella. Luvassa pop up- tapahtumia ympäri Tampereen keskustaa. Jaossa valoja pimeille pyöräilijöille ja vinkkejä talvipyöräilyyn.  Keiju ja Keijo ovat liikkeellä 12.11.2018 kello 16:00 – 18:00. Tapahtuman tilaaja on Tampereen kaupunki.

Valtakunnallinen Talvipyöräilyviikko järjestetään jo neljättä kertaa.  Kannattaako pyörä työntää varaston perukoille ensimmäisten pakkasten tultua? Ei tietenkään! Talvella voi ja kannattaa pyöräillä siinä missä muinakin vuodenaikoina. Pyöräily on nopea ja joustavatapa liikkua ja useimmiten se on myös virkistävää ja hauskaa.

Pyöräilytalvi-viikko: https://pyorailytalvi.fi/

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading